Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

J14o58s33e81f 30B81a26r28t53h

13. 1. 2020 13:52

Díky,výborné napsáno,Babis je bezpaterni člověk,Valkova ho dohání.

1 1
možnosti
TH

Nemám, co bych dodal. Od toho nás osvobodí až zubatá s kosou.

0 1
možnosti
Foto

Když jsem v pátek večer sledoval na ČT24 debatu s Helenou Válkovou, měl jsem týž pocit. Totiž, že tato žena se obhajuje úplně stejným způsobem jak Andrej Babiš v kauze Čapí hnízdo. Agresivně skákala spolu besedujícímu do řeči, ona přece nic špatného neudělala, nic nevěděla o Urválkovi a ochranném dohledu (o kterém mimochodem napsala "odbornou vědeckou publikaci"), všechno jsou to lži a pomluvy jejích nepřátel. Absolutně žádná sebereflexe z její strany. Asi trochu naivně počítala s tím, že prezident Zeman ji podrží a bude nadále trvat na její nominaci na funkci ombudsmanky. Premiér i prezident však od ní dali ruce pryč, protože i pro ně to bylo trochu silné kafe. Teď paní Válková možná přijde i o funkci vládní zmocněnkyně pro lidská práva. Ale to si zavinila sama. Kdyby byla trochu soudnější, mohla si ušetřit ostudu na stará kolena.

30 4
možnosti
Foto

Co měla tedy rozprávět, aby vám to vonělo jako sebereflexe? Když někdo prohlásí, že vůbec neměl tušení, kdo Urválek je, tak mu musím přinejmenším dokázat opak. Jinak to tvrzení musím brát tak jak je na stole. Pouze neznalost zákona neomlouvá. A sedmnáct jim bylo let, chodili spolu z velké lásky. Tedy paní Válková měla naprosto jiné starosti. Se svou vlastní socializací.

Taky jsem nevěděl, že Urválek byl nějak zaháčkovaný v Kriminologickém ústavu a kdybych ho tehdy potkal, nepoznal bych ho. To máte, jak s tím foto Vaňka v Rudém právu. A až poté, co to ohlásila Svobodná Evropa, nastala mela. Nevím, jestli byl Urválek v r. 1968 v TV, ale po pěti letech paměť na takové detaily se vytrácí. Zvláště, když vše bylo tak nějak překryto 21. srpnem 1968.

Vlastní zážitek: Někdy v r. 1975 jsem potkával v badatelně historika Václava Krále, toho autora pamfletu o TGM z r. 1952, to jsem se s ním neměl bavit? A já jako čtenář Machovcovy monografie o TGM jsem si ho vysoce zase cenil. Kdyby mi tehdy nabídl účast na publikování, společné téma by se našlo, třeba o komunistickém odboji, asi bych neodmítl, protože by o nic nešlo, já bych napsal své, on také, nějak by se to sešilo a opublikovalo. A pan Král byl dobrý a pilným historikem, které uměl řemeslo. Ale mimochodem, on se se mnou vůbec nebavil, jenom paní archivářka mi řekla, kdo je ten pán a další, jak jmenují.

1 8
možnosti
MV

Karma! Pro mě osobně je postoj Babiše k situaci kolem Valkovy dalším signálem o tom, jak se pan premiéře zamotava a zamotava. Už vloni jsem tu pod některé blogy v diskuzi psal, že kdo si počká...

22 5
možnosti
Foto

Karma, máte naprostou pravdu. Charakter agenta Bureše už není ani nulový, ale spadl do záporných čísel

23 9
možnosti
Foto

Dobrý den, paní Jandová. Děkuji... Jsem stejného ražení. Mějte se krásně! ;-):-)

3 1
možnosti
Foto

Zkuste začít psát o něčem, čemu rozumíte, nebo jste alespoň schopna si dohledat adekvátní podklady.

10 25
možnosti
Foto

K čemu byste u takovéhoto článku potřebovala podklady, paní "moudrá"? K tomu, žee estébák a komunista Babiš hodnotí členství prof. Válkové v KSČ a její spolupráci s Urválkem jako nepřijatelnou?;-D

25 9
možnosti
Foto

Oni vlastně všichni, co studovali "vejšky školy" před listopadem 1989, museli jaksi nějak povinně navštěvovat VUML (Večerní univerzitu marxismu-leninismu) a tak jim to tehdy ani tak hrozné /ta větší náklonnost ke komunistům/ nepřipadalo. Třeba v místě, kde je dnes na brněnské filozofické fakultě /FF/ na nádvoří nová budova, byl vedle vchodu do staré budoby B takový malý přízemní domeček se žlutou omítkou a tam sídlila katedra ML. Třeba na dnešního předsedu ODS Petra Fialu si z FF (kde jsem byl zaměstnán v letech 1980-1994) ze začátku 80. let jako na študáka vzpomínám, protože vypadá pořád stejně.;-O;-)

7 4
možnosti
Foto

Ano, před listopadem 1989 existovala při každé VŠ katedra marxismu-leninismu (není totéž co VUML - https://cs.wikipedia.org/wiki/Ve%C4%8Dern%C3%AD_univerzita_marxismu-leninismu), přičemž žádný student VŠ nemohl studium dokončit, aniž by na ní absolvoval příslušné státnice. Všichni byli povinně členy SSM, vybraní studenti byli už od vyšších ročníků kandidáti KSČ. Volnější režim byl na technických oborech, naopak obory, o které se režim opíral (právo, hospodářství, zahraniční obchod, atp...) byly pod větším tlakem a kontrolou ze strany KSČ.

6 10
možnosti
PD

Určitě jste slyšela o tzv. denacifikaci v poválečném Německu. Ano, ta denacifikace opravdu po válce proběhla. Jenže za funkce Konráda Adenauera (ano, to je ten, komu je připisován lví podíl na tom, že Německo povstalo z ruin), se do státní správy vrátilo 80% těch, co museli svá místa opustit z důvodu členství v NSDAP, v justici to bylo dokonce 90%. A nejen že se mohli vrátit, dokonce jim byl zpětně vyplacen ušlý plat. Němci si jaksi nemohli dovolit ten luxus nechat řídit stát neodborníky jen proto, že byli součástí minulého režimu

6 0
možnosti
Foto

Ono ale jde o to, jak který člen dané partaje se moc zapletl a pošpinil. Nevím, kde jste přišel k těm procentům, někdo zase uvádí, že denacifikace proběhla úspěšně, ale že tu a tam přesto někdo proklouzl.

Další rozdíl je v tom, že kdo do NSDAP odmítl vstoupit, mohl počítat s malérem. Kdežto u nás vstupovali lidé do KSČ převážně z vlastní vůle a z přesvědčení.

Kromě toho NSDAP byla zrušena, KSČ(M) nikoliv.

Kromě toho se Německo hospodářsky postavilo na nohy, kdežto Československo se postupně stalo rozvojovou zemí.

Důvod prostý: bývalí němečtí partajníci byli odborníci, kdežto naši komančové byli absolutními diletanty. Výsledek to potvrzuje.

9 5
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2278x
Nekonfliktní člověk píšící mnohdy o konfliktních tématech, ale vždy s neuvěřitelnou dávkou nadsázky, a pokud je to možné, tak i humoru, protože bez něj je život černobílý...

Seznam rubrik