Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
AW

Důchodová reforma je nutná, ale bude nepříjemná, takže nevynese žádné politické body. Navíc horizont účinku přesahuje životnost politika. => Bude se tedy čekat a provizorně flikovat, až se bude kompletně hroutit.

0 0
možnosti
Foto

Ročně přicházíme asi o 300 miliard "díky" firmám uklizených do daňových rájů. Stačí schválit patřičný zákon a jsou peníze na navýšení důchodů i na zlepšení zdravotnictví.

0 1
možnosti
PB

P58e34t85r 75B30u21r11i76a12n

16. 1. 2020 19:01

;-D;-D;-D jako to fakt ne. Čtete podivný brožury psané podivným jazykem.

0 0
možnosti
PB

P40e54t38r 16B94u71r63i51a92n

16. 1. 2020 14:35

R^ naprosto přesně vyjádřeno od A do Zet.

Jen doplním, mnozí voliči ANO vysvětlují svou volbu minulými průšvihy ODS. Jistě byly. Jenomže největší tragédií dneška je to, že se ty stejné, ne-li větší průšvihy Babiše vydávají za...úspěch!!

2 0
možnosti
Foto

Pokud stoupají průměrné výdělky o 8 % ročně, se zpožděním dochází i ke zvýšení cen. Z toho důvodu je nutné udržovat relaci mezi platy a důchody, jinak by důchodci tratili.

0 0
možnosti
AN

Když se ptali pana Kalouska proč dal těch jeho pět a čtyřicet korun valorizace, odpověděl v tom smyslu, že každý má děti a ty mu mají dorovnat spotřebu, a že kupříkladu on svou maminku finančně podporuje. Tak to uzákoňme a je reforma hotová. Hloupost, že, ale těch třicet procent si to pamatuje. A navíc, když paní Pekarová, řekne:"co zbyde na nás"...

0 0
možnosti
MB

Seriozně - Svému otci, jsem měsíčně, (ze své běžné mzd), dával 1.000 Kč. Na přilepšenou. (Že to střádal a podpořil mou stavbu RD, je věcí další). Každopádně ta adresná podpora děti - rodiče neexistuje ! Jaké lepší, citové a daňové pouto pak ještě vymyslet ? Rodina s mezigeneračními vztahy na 100 % ! ...

Za prokletého Kalouse - měl důchodce větší reálnou kupní sílu, jako nyní. Ceny byly mírnější a % poměr důchodů = Průměrné mzdy byl vyšší. (Čísla hovoří). Úsměvné je, že nyní, AB důchodcům přidal 150 - 200 Kč ! Zbytek 700 Kč tvoří samostatný Valorizační vzorec a vše plyne z Konjuktury. Celý populistický humbuk je o cca 200 Kč ! Následně, to důchodci sežere inflace 3.1 %. O tom se mlčí, jaksi se to nehodí ... :-)

1 0
možnosti
MB

Odpověď, na šílenství současné vlády - Dávají rozbory % preferencí. Nejde o těch 30%. Podívejte se na sbor voličů samotných. Hnutí ANO - volí starší lidé, důchodci. Hlasy jsou vysávány od KSČm a ČSSD. Tak si AB koupil nevyčerpatelné hlasy! K tomu ti, které stát přímo platí - zaměstnanci = Základ preferencí. Z původní, pravo středového spolku se stalo levicové populistické Hnutí ! (Myšlenka je ničím - Hnutí je vším) ... ...

Následně je zřejmé, že spousta věcí se důchodců netýká a pak - voloviny projdou! EET neřeší + byrokracii OSVČ, byty již neshánějí, cena nemovitostí + 4% výpalné za nabytí a stavební řízení se jich netýká. Nějaké zvyšován poplatků na KÚ mají na háku. Podobně, k čemu dálnice ap. Poté onen kvikot AB - Pronásledují mne ! Skutečně nalézá sluch - Oni nám jej chtějí zničit ... !

Zdroje jsou, říká AB. Až se dostaneme do Recese, nic se neděje. Důchody a výdaje státu opět porostou, (jeho slova). Jinými slovy řečeno, pojedeme na dluh - Budeme vydávat barevné papírky. Celá daňová soustava je postavena na odsávání Střední třídě. Odjinud to ani nejde - Velké řetězce se úspěšně brání. Bureš to dovedl k naprosté dokonalosti, on daně prakticky do Rozpočtu neplatí vůbec. Takže ještě OSVČ - Saň z příjmu 15% ? To je málo - 19% bude lepší a tak to bude lépe ... :-)

2 0
možnosti
Foto

Díky za Váš komentář, je to trefné, souhlasím. R^

0 0
možnosti
Foto

Ještěže Vás mají.... ;-D

1 0
možnosti
MP

A zrušení superhrubé mzdy lidem přidá nebo ubere, nebo je to jenom zastírací manévr aby lidé nevěděli kolik jim stát odebere z platu.

1 0
možnosti
KP

Superhrubá mzda zdaňuje daně (ač se jim říká zdravotní a sociální pojištění). Báječný výmysl páně Kalouska.8-o

0 0
možnosti
JC

Můžeme to brát z naší "odložené spotřeby", jak říkal Klaus st. v 90. letech, než ji celou rozfrcal do státního rozpočtu. A dnes by ODS chtěla naše hlasy? Na....

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS