Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Autorko, kdyby neexistoval internet,tak by tolik čechů opravud nebylo politicky aktivních ;-)

0 0
možnosti
AT

No ... usuzovat z účasti na nejméně důležitých ale mediálně nejpropíranějších volbách na aktivitu občanů je trošku naivní. Až se účast ve volbách parlamentních a hlavně komunálních bude blížit 90% a hlavně až bude aspoň část občanů ppolitiky aktivně sledovat, účastnit se zasedání radnic, ptát se, vysvětlovat, prosazovat ... pak si budu myslet, že se něco změnilo. A pro začátek by stačilo nezesměšňovat a nedehonestovat lidi, kteří se rozhodli jít s kůží na trh a práci radnic kritizovat.

0 0
možnosti
Foto

Tady je vidět neblahý vliv politických stran. V komunálních volbách je to o fous lepší, protože můžeme volit prakticky podle jmen, i když i to je někdy stranickým principem potlačeno.

Ale parlamentní volby, to je šaškárna. Maximálně můžeme někoho okroužkovat, což někdy nedopadne dobře (viz jistého senátora). Kdežto rafinovaným odstupování může partaj nechat probublat nějakého svého parchanta.

Sám jsem v menší obci působil ve finanční a kontrolní komisi, a v mém rodišti jako pravidelný návštěvník zasedání zastupitelstva - pod vedení bývalé členky KSČ (starostky). A na vlastní kůži jsem zažil, jak je hlas lidu respektován. Dostal jsem nálepku nepřítele, když jsem "soudružce" starostce dokázal, jak lže. Bylo by to na delší povídání.

A tak občané postupně přestali na zasedání chodit, když se přesvědčili, že na jejich hlas se kašle.

0 0
možnosti
Foto

S těmi frontami na maso to zase nebylo tak zlé, nevzpomínám si, že bych někdy takovou frontu stál. V nejhorším případě bylo k mání vcelku dobré vepřové v konzervě.

A už tehdy byly k mání scény, jak francouzští četníci shánějí maso v New Yorku. Všude chleba o dvou kůrkách.

0 1
možnosti
Foto

Já si na takové fronty vzpomínám. Jedna z mnohých před "masnou" byla v roce 1962 (bylo mi 13 let) vidět z okna našeho domu, stála v ní moje maminka a domů přinesla za 2 hodiny - nepříliš prorostlý bůček. Ostatní maso žádné tam neměli. Možná měli, ale pod pultem a jen pro někoho. !

1 0
možnosti
MB

Mým, zdá se, nereálným snem je, aby člověk žil v normální společnosti ! Aby o politicích - prezidentovi bylo slyšet co nejméně. Kdyby člověk, v ČR nebyl, ze zpráv by nabyl pocitu, že jsme ve válce. Z té nás jedině vyvede praotec Zeman a Agrofert. Zavilé, temné síly - stále situaci maří ! Tu je soudně napadán osvícený Oligarcha - tu zase samotný Prezident státu ! Oni nelžou, baží po spojenectví - Aby se nám tedy žilo lépe ! ... :-)

2 0
možnosti
PV

To co tady Zeman předvádí za divadlo s Babišem je pro slušné lidi naprosto nevolitelné .

Například včera Zeman prohlásil, že nemá čas přijmou demisi od Babiše, protože se připravuje na telenizní duely !!!!

Opravdu tohle svinstvo chce někdo volit ???

5 3
možnosti
OK

O72t57a 50K16i89n54c

17. 1. 2018 23:31

Hezký blog. R^ Miloši Zemanovi přeji, aby měl už konečně pevné zdraví bez viróz a aby si v pohodě užíval důchod na jeho milované Vysočině. Čím dříve, tím pro něho lépe.

8 2
možnosti
Foto

Se s Tvým dovolením připojím, Josefe:-)R^;-)

7 1
možnosti
Foto

Máte milou tvář, ale to pomáhá při psaní jen dočasně.. :-)

1 4
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS