Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ale ono to není jen o mladých.Ani lidi po VŠ už nechtějí jezdit na dlouhé služební cesty a dělat přesčasy.Lidi si prostě začali vážit svého volného času,nic jiného za tím nehledejte.

Kromě toho - vy lákáte na brigádu lidi narozené v 90 letech,to byly slabé ročníky,všichni jeli studovat do zahraničí a děti si nepořizovali.

0 0
možnosti
Foto

Tak nevím, moje děti brigádničily a brigádničí, celou vysokou školu se o sebe částečně staraly samy, o prázdninách pracovaly i na střední. Stejné to má i manželův syn a všechny "velké děti" v okolí.

Rozdíl je jen v tom, že před několika málo lety se brigády sháněly doslova protekčně, což už dneska není a děcka nacházejí možnosti jak si přivydělat snadno.

Na Moravě je to, zdá se, celkem normální jev.

3 0
možnosti

Docela marně hledám brigádu pro šestnáctiletého syna. Všude mají podmínku věk nad 18.

0 0
možnosti

Máte pravdu, pokud posuzujeme, jak to bylo dříve a jak jsme na to zvyklí. JENŽE hrozí nám, že pracovních míst bude konstantně ubývat a pravděpodobně velmi rychle. Nebude to tak, že by v pátek měli všichni práci a v pondělí nikdo, ale bude se snižovat potřeba pracovních míst...takž to, čemu my dnes říkáme pracovní návyky bude velmi těžké získat, protože prostě bude neustále méně a méně příležitostí.

Z ekonomického hlediska již dnes některé státy testují BASIC INCOME ZÁKLADNÍ PŘÍJEM ZP, chtějí vědět, jak to bude na lidi působit, co budou dělat ti, kde vůbec nemusí do práce. A to vše kvůli robotizaci a kvůli IT a kvůli AI ..tedy umělé inteligenci...dnes jsou již auta, která umí jezdit bez řidiče. Jde jen o to, kdy dostanou zelenou do provozu, a pak bude padat poptávka po řidičích všeho druhu. A mnoho dalších pracovních míst bude postupně mizet

Takže máme problém a já si osobně myslím, že jediná cesta z tohoto lidského vývoje bude školství ve všech podobách....od školství pro nejmenší děti až po školství pro ty nejstarší již dávno v důchodovém věku. Bude to vědění jako náplň života....Proto je nutné začít již teď nalévat dětem do hlavy lásku pozitivní přístup k vědění jako takovému, bez ohledu na to o jaké vědění se jedná..Někdo se může zabývat rostlinkami, někdo konstrukcemi, někdo se bude specializovat na zvířátka, někdo na logiku, někdo na filozofii a tak dále a tak dále...každému to jeho

A nedostatek brigádních míst ukazuje, že se tohle skutečně děje a chování některých uchazečů a brigádu pak jasně ilustruje, že ani oni a ani jejich okolí nezvládlo změny , které se dnes dějí a které budou pokračovat dál.

Vědění je jediná sféra, která zatím na velmi dlouho nebude naplněna...dlouho znamená možná několik set nebo i několik tisíc let.

Práce se nám totiž změní na činnost, práce je činnost za účelem obživy a činnost je práce za účelem zábavy, je to koníček. Většina lidí bude mít celý život jen koníčky a záliby a neustále klesající počet lidí bude mít skutečnou práci.

0 0
možnosti

Co se týče reálného zavedení plně automatizovaných aut do provozu, tak kdesi jsem četl, že by se tak mělo stát kolem do roku 2025.

Osobně si nemyslím, že by vědění jako takové bylo další stovky nebo tisíce let výhradně doménou lidského ducha. Např. Ray Kurzweil, jedna z hlavních postav technologického pokroku v Googlu, hovoří o tom, že stav, kdy obecná umělá inteligence dosáhne úrovně té lidské (singularita), nastane ve 40. letech 21. století.

0 0
možnosti
Foto

Nemyslím, že je to tak zlé, v obchodech vídám brigádníky, tak i do bývalé práce chodili a problémy nebyly. Mobily jsou na mnoha pracovištích zakázány, u vás to nejde? Sám jsem brigády vyhledával, jednak proto, že naši mi moc peněz dát nemohli a také proto, že dva nebo více měsíců být doma je až až.

0 0
možnosti

Tak ja jsem si par kratkodobych brigad vyzkousel a dnes muzu rict jedno - jsem rad, ze me rodice podporovali a nejake ty penize mi proste dali. Protoze stravit mesic nebo dva v trismennem provozu v nejake tovarne, mlekarne, pekarne nebo jine pakarne s pasovou vyrobou a vselijakymi primitivy co tam delaji... no dekuji, tyto zazitky uz bych nechtel opakovat. To opravdu radeji dva mesice letniho sladkeho nicnedelani. Mladi ma clovek jenom jedno.

0 0
možnosti
Foto

Ona ta práce a zkušenost s ní vůbec neuškodí, možná byste si víc uvědomil, že bez těch primitivů v pekárně byste neměl co snídat.

4 0
možnosti

R^

I když se doba mění - směrem k tomu, být trendy, cool apod., tak zodpovědnost za výchovu svých potomků mají stále rodiče. A pro nemalou část rodičů je jaksi psychicky pohodlnější koupit svému potomkovi nový tablet než mu vštěpovat nějaké zásady, důsledky potom bývají leckdy až fatální. Psychická pohodlnost je jedním z největších zel současnosti.

1 0
možnosti

Moje prázdniny, v dobách bájného socialismu - byly 14 dnů. Zbytek na brigádách. První v cihelně, dodnes pamatuji na mrtvou vránu, kterou jsem vyprošťoval z kalu... Pak povýšení - jízda na elektrickém vozíku, syrové cihly k sušení, paráda ! Za peníz , pak kolo s přehazovačkou - vysněná Favoritka ! ... Mládežníci, studenti makali - vše naprosto běžné ... :-)

4 0
možnosti
Foto

Souhlas a nejde jen o náctileté brigádníky. Většina má plnou hubu keců, jak by pracovali, kdyby měli peníze aspoň jako v Německu, ale pracovní morálka + zodpovednost žádná. Nakonec jsme zjistili, že pojem pracovní morálka mají zarytý pod kůži 45+. Lepší jedna paní nad 50, nez neustále dávání šanci Facebookovomobilove generaci hned po skole. Tolik za obchod v Praze, ještě před EET.

6 0
možnosti
Foto

Praha je prostě úplně jiná :-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2278x
Nekonfliktní člověk píšící mnohdy o konfliktních tématech, ale vždy s neuvěřitelnou dávkou nadsázky, a pokud je to možné, tak i humoru, protože bez něj je život černobílý...

Seznam rubrik