Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dobré potraviny se dají koupit i v ČR. Jen člověk musí zapomenout na super a hyper markety. Místo nich musí hledat kvalitní prodejce a občas vyrazit i z města na venkov, kde dobré vajíčko stojí stejně jako v obchoďáku to z klecového velkochovu, a ne deset korun jako na farmářských trzích. Kváskový chleba si peču sám, tykám si s řezníkem, našel jsem si super rybárnu a sýrárnu, objevil jsem kvalitní českou prodejnu ovoce a zeleniny (Vietnamci v našem okolí se specializují spíš na prodej pančovaných destilátů, cigaret s falešnými kolky a možná ještě lecčehos navíc). Pro pivo a koření chodím do specializovaných obchodů. Jen jsem se musel smířit s tím, že si to musím sám oběhat, někdy si i dost zajdu a pak postojím ve frontě. Kdo se neobejde bez pohodlí super a hyper marketů s velkým parkovištěm, může něco najít biokoutku, který už má většina řetězců, ale většinou to stejně nebývá úplně ono.

0 0
možnosti

No jistě,je to jen o lenosti;-).Ráno se prostě nasnídám,oblíknu,vyrazím a zhruba do 14h obíhám specializované obchůdky abych stihla pak uklohnit večeři.................do práce nechodím,tak se věnuji nakupování a nechápu proč to tak nedělají všichni:-/

0 0
možnosti
Foto

sám nakupuji v Rakousku sardinky. Mají je tam sice dražší, ale mnohem chutnější.

0 0
možnosti

Tak sardinky za bolševika byly zpravidla z Portugalska a stály 7 kaček a byly vynikající. Dnes bych řekl nejlepší portugalské prodává Marks+Spencer, tuším tak 40-50 korun. Jinak ty běžně dostupné z Jadranu či Maroka - opravdu pod psa.

0 0
možnosti

Ano, je to přesně tak jak píšete. Nakupovat potraviny do Německa jezdím už dlouho a rozhodující zdaleka není jenom cena, která vždy byla nižší a po posledním zdražení díky ČNB je teď už podstatně nižší ale hlavně neuvěřitelný rozdíl v kvalitě koupených potravin a také pracích prášků a mycích prostředků.

Za nižší cenu kupujete tak velký rozdíl v kvalitě a to nejen mléčných a masných výrobků, ale prakticky všech, včetně blbých čokolád a gumových medvědů, že se to vyplatí dojíždět i z od hranic vzdálenějších oblastí.

6 0
možnosti
  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2278x
Nekonfliktní člověk píšící mnohdy o konfliktních tématech, ale vždy s neuvěřitelnou dávkou nadsázky, a pokud je to možné, tak i humoru, protože bez něj je život černobílý...

Seznam rubrik