Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Stojí to za tuhle krásnou Bellu!

Máme štěňátko, fakt pěkný, ňuňavý a takový to muchlovací. Jmenuje se Bella. Jen nechápe, že je teď taková zvláštní doba. Že se nemůže družit s lidmi a srocovat se do větších skupin. Ne snad kvůli sobě, ale kvůli tomu, že na sebe

váže příliš pozornosti a lidi zapomínají na svou novou roli magnetů, vyzařujících pouze odpudivou sílu. V praxi se to projevuje tak, že kdekoliv dotyčný chodí, druzí se od něj neustále odsouvají, a to minimálně na vzdálenost dvou metrů.  

Jee, ta je krásná! A na kolik ji perete?

Ještě zkraje měsíce, před vyhlášením nouzového stavu, jala se naše plyšová slečna, jak se sluší a patří, pozdravit sousedy a oznámit jim, že je tady nová. V první fázi nedošla příliš daleko. Sotva vypadla z živého plotu, který z venkovní strany ohraničuje klasický plot drátěný, jenž měl v jedné části malou vůli, zakopla o ni na ulici první sousedka. Nevědouc však, jak pejska vrátit zpět, protože přehodit tak vysoký plot nebylo rozumné, napadla ji jednodušší varianta. Vyslat malou na pozdrav k druhým sousedům. Dala jim ji za plot, který to umožňoval, a pokračovala za svým cílem. Naše malá byla v sedmém nebi, to se ví. Měla nové kamarády. Druhý soused hned věděl, odkud jsou ty psí oči, a zavolal nám, že pejska máme u nich. Užili si spolu báječnou hodinku, než jsme se vrátili. Tedy z pohledu štěněte určitě, nehnula se od souseda ani na krok. Vzala jsem upečený koláč a šli jsme sousedovi poděkovat. Pak jsme upravili místo údajného úniku a doufali, že vše je zažehnáno.

Jen pro ten pohled stojí za to žít!

Že se mýlíme, jsme zjistili druhý den. Byli jsme oba s přítelem zabraní do své práce a nechali štěňátko úřadovat na zahradě samotné. Mohlo nám být jasné, že když teď má tam venku nové kamarády, bude se k nim chtít ve volných chvílích vracet. A tak se taky stalo. Jenže tentokrát se tahle psí slečna dostala ještě dál. Asi po hodině vylezl přítel ven a čtyřnohý parťák nikde. Nastala panika. Započalo pátrání. Já si vzala zahradu a přítel vyrazil do ulic. Nemusel pátrat dlouho. Hlouček seniorů o kousek dál poblíž domu s pečovatelskou službou byl příliš nápadný. Pozornost strhávalo také auto městské policie stojící vedle nich. Bylo to jasné. I tam probíhalo velké pátrání. Čí je ten pes? Senioři si ji s potěšením hladili a postupně se jich sdružovalo víc a víc. Pak se přidala městská policie, již náhodně utvořená parta lidí po půl hodině tápaní, kdo je majitelem, zavolala.

„Dobrý den, to je můj pes. Ona nám asi utekla,“ povídá přítel. „No ona mi málem zakousla mého psa!“ řekla dramaticky stařenka s čivavou. „Ale Máňo, vždyť je to ještě štěňátko, chtěla si s ní jen hrát,“ řekla stařenka stojící vedle. Uprostřed dění stála plyšová Bella, tetelila se blahem, s pusou od ucha k uchu, vyplázlým jazykem a tulící se k páníčkovi. Strážníci uzavřeli detektivní pátrání zjištěním, že je čipovaná, popřáli všem hezký den a všichni jsme se v poklidu rozešli. Někteří si ji ještě naposledy pomazlili a vrátili jsme se zase domů. Tam jsme vyčíhali skutečnou slabinu, kudy nám utíkala, a překazili její družení s lidmi.

Dnes už by to ani nešlo. Nemá roušku. Od dob karantény trávíme více času na zahradě. A když už s ní vyrážíme na procházku, snažíme se hned uniknout do méně navštěvovaných míst, neb to štěně a její kukuč prostě smývá hranice podezřívavosti, že jste přenašečem zákeřného viru, a způsobuje, že se kolemjdoucí za vámi vrhají a chtějí si ji hladit. Ona si o to fakt umí krásně říct.

 

Autor: Jitka Zámečníková | středa 25.3.2020 15:52 | karma článku: 21,09 | přečteno: 534x
  • Další články autora

Jitka Zámečníková

Dopis dceři. Jsme ve válce.

Milá Emilko, válka začala. Bála jsem se, čekala jsem to, přesto tu teď sedím a tečou mi slzy. Dcerko, právem nechápeš a nerozumíš. Ani já nevím, co se stalo.

24.2.2022 v 9:26 | Karma: 23,50 | Přečteno: 925x | Diskuse| Společnost

Jitka Zámečníková

Takový ten den, kdy radši nejste

Dcerka bude slavit první narozeniny, velká událost. Jako správně natěšená maminka chci mít vše dokonale připravené, včetně dárků. A tak jsem začala vybírat s předstihem.

4.2.2022 v 16:18 | Karma: 19,89 | Přečteno: 615x | Diskuse| Společnost

Jitka Zámečníková

Hranice loajality? Schillerová s hanbou jedna ruka

Alena Schillerová - exministryně, která teď hořce prohlíží své zarámované fotečky, smutně hledí na ta trapná videa, která natočila v předvolebním období.

3.2.2022 v 11:15 | Karma: 27,42 | Přečteno: 701x | Diskuse| Společnost

Jitka Zámečníková

A vám to, voliči ANO, skutečně nevadí?

Nemůžu tomu uvěřit... Volby se blíží a průzkumy vypadají velice žalostně. Lidé jsou neponaučitelní. Co je vlastně větší tragédie? Že náš stát letí střemhlav dolů nebo ta krátkozrakost a nekonečná neschopnost reflexe u voličů?

7.9.2021 v 12:03 | Karma: 36,86 | Přečteno: 1659x | Diskuse| Společnost

Jitka Zámečníková

Harakiri na úřadech v době covidové

Že je dnešní doba pohnutá a přinejmenším hodně zvláštní, je jednoduše holý fakt. Ale nejsem si úplně jistá, zda na úřadech kdy panovala jiná morálka. Aspoň mé zkušenosti mě o tom nepřesvědčily.

14.1.2021 v 15:00 | Karma: 47,06 | Přečteno: 14419x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Podmínky míru musí určit Ukrajina, říká ministryně obrany Černochová

29. dubna 2024

Premium Ministryně obrany Jana Černochová (ODS) o sbírce na munici pro Ukrajinu, komunikaci náčelníka...

Vědmy jdou do akce. Mladé dronařky tvrdě cvičí a chystají se na Rusy

29. dubna 2024

Premium Ukrajina (od zpravodajů iDNES.cz) Válka na Ukrajině je v nemalé míře válkou dronů a technologií. Ukrajina, ale i Rusko je vyvíjejí,...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 51
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2278x
Nekonfliktní člověk píšící mnohdy o konfliktních tématech, ale vždy s neuvěřitelnou dávkou nadsázky, a pokud je to možné, tak i humoru, protože bez něj je život černobílý...

Seznam rubrik